Techtextil en Texprocess  willen verrassen met innovaties

Van 21 tot 24 juni 2022 presenteren exposanten op het toonaangevende internationale vakbeurzenduo hun innovaties op het gebied van technisch textiel en non-wovens, alsmede de verwerking van textiel en flexibele materialen. Meer dan 1.100 exposanten uit 45 landen, talrijke gemeenschappelijke standdeelnemers en 13 internationale paviljoenen verheugen zich erop hun producten aan een internationaal vakpubliek te presenteren. Techtextil belicht samen met Texprocess innovaties, nieuwe processen en ontwikkelingen evenals vooruitstrevende benaderingen met het oog op duurzaamheid. Daartoe behoren nieuwe productieprocessen, materialen en machines.

Met twaalf toepassingsgebieden belooft Techtextil een grote verscheidenheid en breedte van het productaanbod evenals innovatiekracht van de kant van de leveranciers – van autofabrikanten, modeontwerpers, specialisten in medische technologie tot industriële specialisten.


Voor het eerst wordt een ‘Digital Extension’ voor zowel Techtextil alsook Texprocess aangeboden. Hierdoor kunnen bezoekers die niet in persoon aanwezig kunnen zijn, Techtextil en Texprocess digitaal beleven en in een virtuele ruimte ideeën uitwisselen. Exposanten profiteren van een extra digitale aanwezigheid naast hun stand op het beursterrein. Gedurende ongeveer vier weken, van 13 juni tot 8 juli 2022, zal het digitale pakket beschikbaar zijn voor, tijdens en na de beursdagen.

Sustainability@Techtextil zal ook dit jaar weer in het teken staan van het thema duurzaamheid. Innovatieve en duurzame materialen en hun ecologische verwerking met een minimum aan afval en waterverbruik, evenals digitale oplossingen zullen op de beurzen worden gepresenteerd en bekroond.

Veel hoogtepunten staan de bezoekers ter plaatse en digitaal te wachten. Daartoe behoren het Techtextil Forum, de Techtextil Innovation Award of de ruimtes voor internationale start-ups.

Het beurzenduo Techtextil en Texprocess vindt van 21 t.e.m. 24 juni 2022 tegelijkertijd met de Heimtextil Summer Special op het beursterrein van Messe Frankfurt plaats.