Studiedagen Biodiversiteit voor groenvoorziening

De Afdeling Groen en het Waarnemings- en Waarschuwingssysteem van het PCS organiseert in samenwerking met HOGENT en het  Departement Omgeving in de loop van september een aantal studiedagen over ‘Biodiversiteit voor een natuurlijk evenwicht tussen nuttigen en plagen’.

Tijdens de studiedagen wordt getoond hoe je als groenvoorziener een tuin of openbaar groen kan inrichten om de biodiversiteit te bevorderen. Biodiversiteit zorgt voor het evenwichtig voorkomen van soorten in een ecosysteem waar je natuurlijke vijanden beschermt om zo potentiële schadelijke organismen onder controle te houden. Schuilplaatsen zoals gemengde hagen, wilde vegetatiestroken en ingezaaide groenbemesters kunnen biodiversiteit bevorderen. Ook nestkastjes, insectenhotels, waterschalen en de juiste plantkeuze kunnen nuttigen en vogels aantrekken.


De studiedagen gaan door op volgende plaatsen:

• op dinsdag 3 september 2019 om 9u in Hoofdbibliotheek Sijsele

Eikelberg 1, 8340 Sijsele;

• op donderdag12 sep 2019 om 13u in de Educatieve tuin De Helix

Hoogvorst 2, 9506 Grimminge.

Deze studiedag komt in aanmerking als vormingsactiviteit voor de fytolicentie.

Deelname is gratis. Gelieve wel vooraf in te schrijven via [email protected] of 09 353 94 94 met vermelding van je naam, bedrijf en e-mailadres. Het aantal deelnemers is beperkt, er kunnen max. 2 personen per bedrijf inschrijven.

Info: PCS