STIHL plant 10.000 m2 groot ‘Warmste Bos’

Er is in Vlaanderen een groot gebrek aan bossen. Zeker in de buurt van woonkernen. En daar wil producent van tuinmachines, bos- en natuurbeheeruitrusting STIHL iets aan doen. Ze willen 10.000 m2 meter bos planten dankzij hun De Warmste Week-actie voor Natuurpunt. Dat ‘Warmste Bos’ komt er in februari 2019 in Aalter.

Voor het jaarlijkse De Warmste Week van de VRT kiest producent van bos- en natuurbeheeruitrusting STIHL Natuurpunt als goed doel. Met hun actie willen ze ‘Het Warmste Bos’ in Aalter planten en mikken ze op een uitbreiding van een bestaand historisch bos met maar liefst 10.000 m2.


Om dit probleem aan te pakken, verkopen ze gadgets via STIHL dealers, de Natuurpunt Winkel en de bezoekerscentra van Natuurpunt. Mutsen om je warm te houden tijdens de koude dagen. Of houten schijfjes die ideaal zijn als kerstversiering, en om nadien op de plantdag je eigen boom mee te personaliseren. Ze zijn gemaakt van kastanjehout uit duurzaam beheerde bossen. Per schijfje zorgt STIHL voor 1 m2 meter bos, per muts is dat 2 m2.

 

Dat STIHL Natuurpunt uitkoos, is geen toeval. Dit initiatief is een logisch gevolg van een jarenlange samenwerking. De kettingzagen, bosmaaiers en heggenscharen van STIHL zijn namelijk onmisbaar om ecologisch bos- en natuurbeheer in de praktijk om te zetten.

Naast het verkopen van mutsen en houten schijfjes, voorziet STIHL als hoofdpartner van ‘The Flame’ een unieke inkleding van het ‘Warmste Week’-hoofdterrein in Puyenbroeck. Wat dacht je van houtkunstenaars die dieren uit hout maken. Dieren die ook in ‘Het Warmste Bos’ kunnen leven, en die geveild worden op 2dehands.be om voor nog meer bos te zorgen.

Het bos wordt op zondag 17 februari feestelijk geplant. Iedereen die een schijfje of muts kocht, is welkom om zijn eigen boompje(s) te planten.