SILENO robotmaaiers worden slimmer

Gardena komt met een software-update voor de SILENO robotmaaiers. Dat betekent een uitbreiding van slimme functies via de nieuwste technieken. Daarnaast presenteert Gardena 3 nieuwe robotmaaiers.

 


Met de nieuwe software-update wordt de maaifrequentie dankzij de sensorcontrol automatisch aangepast. Als het gras nauwelijks gegroeid is, wordt een maaibeurt overgeslagen. De robotmaaier detecteert bovendien wanneer er (nacht)vorst is. Het maaiwerk wordt dan automatisch uitgesteld om de bevroren grassprieten niet te beschadigen. Ook een gazon met een grillige vorm of smalle passages vormt nu geen enkel probleem dankzij de nieuwe corridorfunctie. De ‘spotfunctie’ is ideaal voor gebieden die minder vaak worden gemaaid, zoals onder een trampoline. De SILENO beweegt dan in cirkels op deze specifieke plek(ken) om te maaien. De nieuwe software update is beschikbaar in het voorjaar van 2020. Zowel bestaande als nieuwe eigenaars van een SILENO maaier kunnen gratis gebruik maken van de nieuwe update via www.gardena.com.

In 2020 komt Gardena ook met drie nieuwe robotmaaiers: de smart SILENO City 250 (voor gazons tot 250 m2) en de SILENO+ en de smart SILENO+ (beide voor gazons tot 2.000 m2). De smartmodellen vormen onderdeel van het smart systeem, de automatische tuinbesturing van Gardena.

Gardena SILENO robotmaaiers zijn ontwikkeld op basis van ruim 20 jaar ervaring. Voor kleine, middelgrote en grote gazons zijn er specifieke modellen. Doordat ze kriskras bewegen ontstaat een strak, streeploos gemaaid gazon. Een SILENO snijdt slechts enkele milimeters van het gras af. De maairesten vallen terug op het gazon en bieden extra voeding voor de grasplantjes. Hellingen tot 35% vormen geen probleem. Via een eenvoudig menu stel je een maaiprogramma (met werktijden en maaihoogte) in. Vervolgens gaat de SILENO aan de slag, weer of geen weer. Wanneer het tijd is om de accu op te laden, rijdt de SILENO automatisch naar het laadstation. De smart robotmaaiers kun je ook instellen en bedienen via een app op je smartphone, computer of tablet. De SILENO maaiers kunnen bovendien eenvoudig met behulp van een tuinslang met water gereinigd worden.

www.gardena.com