Prinses Astrid opent showroom Delta Light in Bogota

Op 20 oktober heeft Prinses Astrid in de Colombiaanse hoofdstad Bogota de nieuwe showroom geopend van Delta Light, de Belgische specialist in architecturale verlichting, samen met staatssecretaris Pieter De Crem en enkele ambassadeurs. Het Belgische familiebedrijf laat in Zuid-Amerika een opmerkelijke groei optekenen.

Tijdens een handelsmissie in Zuid-Amerika maakte Prinses Astrid tijd vrij om het nieuwe Delta Light® ‘Lighting Experience Center’ officieel te openen, samen met de Rodrigo Rivera, de Colombiaanse ambassadeur in België, Jeroen Cooreman, de Belgische ambassadeur in Colombia en staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem. Voor Delta Light heette Xavier Ryngaert, area manager Latin-America het gezelschap welkom.


Vanuit Bogota bewerkt Delta Light Latin-America het hele Zuid-Amerikaanse continent. Managing Director Jan Ameloot reageert van uit de thuisbasis in Wevelgem: “De Zuid-Amerikaanse markt biedt heel wat potentieel en vormt een belangrijke poot van onze internationale groeistrategie. We hebben dan ook sterk geïnvesteerd in een lokale verankering en een team opgebouwd dat de lokale markt kan ontwikkelen, ondersteund door het hoofdkantoor in België en gebaseerd op de doorgedreven kwaliteits- en service aanpak die we wereldwijd hanteren”.

Met succes, want er werden al verschillende grote residentiële en commerciële projecten gerealiseerd, zoals de kantoren van Isagen, een nationale energieleverancier in Colombia. Daarnaast is er een netwerk van partners uitgebouwd om architecten en design community in de verschillende Zuid-Amerikaanse landen beter te kunnen informeren en inspireren.

Opgericht in 1989 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot is Delta Light vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag geeft Delta Light in het hoofdkantoor in Wevelgem werk aan zowat 250 mensen die producten en service leveren in 120 landen wereldwijd.

Sinds het prille begin is Delta Light opgebouwd met focus op design en technologie. Een blik op het assortiment bewijst meteen dat innovatie de centrale impuls is van het bedrijf. Gebaseerd op een passie voor verlichting en design, via uitgebreid trend- en marktonderzoek, en dankzij diepgaande kennis van productontwikkeling, is het Belgische Delta Light-designteam er de afgelopen jaren in geslaagd een assortiment van tijdloze, stijlvolle en vaak revolutionaire designs te creëren.

www.deltalight.com