Plassen in een plantenbak

De Green Pee, een plantenbak met plasmond, is speciaal ontworpen om er in te plassen. De GreenPee vangt urine op in een bak met geurabsorberende hennepvezel. De vezel, vermengd met de urine, vormt na compostering een fosfaatrijke biologische meststof. In Genk werden dit jaar een aantal GreenPee’s geplaatst om het wildplassen in de stad tegen te gaan.

Bij elke plasbeurt wordt de urine opgevangen in een inwendige rolbak met hennepvezel. Als de rolbak vol is wordt de bak uit de Greenpee gereden en wordt er een nieuwe, meegeleverde rolbak met hennepvezel geplaatst. De volle bak wordt vervolgens leeggezogen en het overgebleven mengsel van urine en hennepvezel wordt afgevoerd naar bijvoorbeeld de gemeentelijke groenvoorziening waar het na compostering kan worden gebruikt als fosfaatrijke biologische meststof.


Doordat de GreenPee niet hoeft te worden aangesloten op water of riool wordt het milieu veel minder belast. Een handig in-hydro systeem vangt regenwater op in een 30 liter reservoir, dit zorgt ervoor dat de planten bij droogte minimaal bewaterd hoeven te worden.

greenpee.nl