Oudenaarde behaalt goud op internationale wedstrijd Entente Florale Europe [VIDEO]

Stad Oudenaarde heeft goud behaald bij de Europese wedstrijd Entente Florale Europe. De Stad Waver (Waals Brabant) behaalde een zilveren medaille.Deze wedstrijd wil de aandacht vestigen op het belang van een groene omgeving voor de levenskwaliteit in woonwijken en steden.

Vorig jaar werd de stad door de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) verkozen tot ‘Groen- en Bloemengemeente 2019’. Hierdoor kon de stad meteen ook Vlaanderen vertegenwoordigen bij Entente Florale Europe. De Europese jury bezocht de stad op 14 juli en beoordeelde Oudenaarde op vlak van tien verschillende criteria waaronder bebloeming en landschap maar ook natuureducatie en participatie. Tijdens de prijsuitreiking ontving Oudenaarde de gouden medaille van de jury. Op de verschillende criteria scoorde de stad telkens meer dan 85 punten op 100.


Leefbare stad
‘Entente Florale Europe’ bestaat sinds 1975 en wil de aandacht vestigen op het belang van een groene omgeving voor de levenskwaliteit in woonwijken en steden. Algemeen thema is ‘de leefbare stad’. Meer informatie over Entente Florale Europe is te vinden op de website www.entente-florale.eu.

 

 

Meer info over A.E.F.P. en Entente Florale Europe: www.entente-florale.eu