New York krijgt tweede High Line [VIDEO]

New York krijgt waarschijnlijk een tweede High Line, het immens succesvolle park op een verlaten spoorwegbedding in Manhattan. De nieuwe High Line, de QueensWay, moet in Queens komen.

Het plan voor de QueensWay bestaat al sinds 2011, en kreeg de steun van lokale politici, zakenlieden en van de New York Times. De initiatiefnemers, Twee non-profit organisaties, The Trust for Public Land en The Friends of the QueensWay, hebben tot nu toe een budget van ruim 2 miljoen dollar bijeengekregen, zowel private als publieke steun.


 

 

Het nieuwe park moet op de verlaten LIRR Rockaway Beach Branch Line komen, zal ongeveer 5 km lang zijn en doorkruist een groot deel van Queens, van Ozone Park north tot Queens Boulevard in de buurt van Forest Hills en Rego Park. Langs het traject wonen meer dan 300.000 mensen.

 

 

Zopas werden de ontwerpschetsen voor de eerste fase, een traject van ongeveer één kilometer lang, bekendgemaakt. De ontwerpen van DLANDstudio architects + landscape architecture omvatten onder meer fiets- en wandelpaden in een weelderige groene omgeving, buitenklassen voor de omliggende scholen en aansluiting met een aantal sportterreinen en parken.