Optigrün lanceert nieuwe Waterretentiebox

Met de WRB170 lanceert Optigrün International AG, uitvinder van het retentiedaksysteem, een nieuwe waterretentiebox met een retentievolume van 161 liter per vierkante meter.

De nieuwe oplossing dient niet alleen een circulair doel – het tijdelijk opslaan of vertraagd afvoeren van regenwater –, ze is ook nog eens circulair op het vlak van gebruikte materialen. De WRB170 bestaat immers voor de volle 100% uit gerecycleerde polypropyleen (PP). Optigrün blijft daarmee zijn filosofie trouw: geen nieuwe grondstoffen in het productieproces brengen.


De nieuwste waterrentiebox van Optigrün, een krat van 170 mm hoog, heeft een retentievolume van 161 liter per vierkante meter. De capillaire bruggen zorgen voor een perfecte overdracht van het gebufferde water naar het substraat in het groendak of de daktuin. Daarnaast kan de WRB170 ook voor andere doeleinden worden gebruikt: de drukvastheid van zo’n 800 kN per vierkante meter zorgt ervoor dat berijdbaarheid, ook door vrachtwagens, geen enkel probleem stelt.

Lees hier een interview met Geert de Bruijne, Product- en Systeemmanager/adviseur te België.

optigruen.nl