Op zoek naar de meest indrukwekkende bomen in België.

Tot eind oktober kan u stemmen voor de ‘Boom van het Jaar’. Het concept van de wedstrijd is simpel: iedereen kan zijn lievelingsboom voorstellen als kandidaat ‘Baillet Latour Boom van het Jaar’. Kandidaten zijn dit jaar zes bomen, één laureaat per Waalse provincie en één uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Volgend jaar is het opnieuw de beurt aan de Vlaamse provincies en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 


De Baillet Latour Boom van het Jaar wedstrijd is geïnspireerd op de bestaande wedstrijd “European Tree of the Year”, een Tsjechisch initiatief dat naar Europees niveau is gebracht door de Environmental Partnership Association (EPA) in samenwerking met European Landowners Organization (ELO). De Europese wedstrijd telt nu 15 deelnemende landen. Het doel van het initiatief is kennis en interesse te promoten voor bijzondere bomen.

Het concept van de wedstrijd is simpel: iedereen kan zijn lievelingsboom voorstellen als kandidaat ‘Baillet Latour Boom van het Jaar’. Deelname aan de wedstrijd is gratis. Het verhaal en een mooie foto van de boom zijn het belangrijkste want de professionele jury zal zich op die twee criteria baseren. De Belgische winnaar zal ons het volgend jaar vertegenwoordigen op Europees niveau voor de European Tree of the Year’!

 

De zes laureaten

1. Waals Brabant – Le tilleul du marais d’Hattain – L’arbre de la liberté

 

2. Henegouwen – Chêne à clous d’Herchies ou Chêne Saint-Antoine

 

3. Luik – Tilleul à clou du Fief (église de Saint Hadelin)

 

4. Luxemburg – Le hêtre pourpre du Parc communal du Châtelet à Habay-la-Neuve

 

5. Namen – L’Arbre de la liberté, marronnier d’Inde de Warêt-la-Chaussée

 

6. Brussel – Sa majesté le Platane à feuilles d’érable, CHU Brugmann

Stemmen kan u op de website www.arbrebelge.be