Ontwerp een boomhut voor Kew Gardens

Royal Botanic Gardens Kew en het Museum of Architecture (MoA) hebben een wedstrijd uitgeschreven om drie uitzonderlijke boomhutten te als onderdeel van een grotere tentoonstelling ‘Treehouses at Kew’.

‘Treehouses at Kew’ wordt de belangrijkste tentoonstelling van Kew die loopt van april tot oktober 2023. Dit indrukwekkende project omvat zeven Treehouses, een galerietentoonstelling en een bijbehorend bezoekersprogramma. Er worden drie boomhutten gekozen via de Treehouses at Kew Design Competition.


Architecten worden uitgenodigd om een uitzonderlijke boomhut te ontwerpen voor een van de drie geselecteerde bomen op het 320 hectare grote terrein van Kew. Elke boomhut moet inspelen op het specifieke thema van die boom. De thema’s zijn:

1. Spel – een Noorse esdoorn.

2. De architectuur en biomimicry van de natuur benadrukken – een Pijnboom.

3. Presentatie van baanbrekende duurzame materialen en innovatief design – een Zilverlinde.

 

Ontworpen en gebouwd met behulp van duurzame hernieuwbare materialen, moet elke boomhut de belangrijkste aspecten van bomen en hun belang voor onze wereld verkennen door bezoekers dichter dan ooit bij de levende collectie van Kew te brengen.

De jury gaat op zoek naar ontwerpen die architectonisch interessant zijn, gedurfd zijn, baanbrekend zijn in het gebruik van materialen, zodat ze elders opnieuw in elkaar kunnen worden gezet.

Het is een wedstrijd in twee fasen die wordt georganiseerd door het Museum of Architecture in samenwerking met Kew. De wedstrijd staat open voor internationale architectuurpraktijken. Meer informatie over de indieningsprocedure is te vinden op de website van het Architectuurmuseum.

Alle inzendingen voor de eerste fase moeten op maandag 7 februari 2022 worden gemaild naar [email protected].