NVTL-cursus gemengde beplantingen

De NVTL, de Nederlandse Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten, organiseert dit jaar een driedaagse cursus over gemengde beplantingen in de Tuinen Mien Ruys te Dedemsvaart.

 


Vaste planten heroveren hun plaats in de openbare ruimte. Ontwerp met planten behoort tot het hart van de tuin- en landschapsarchitectuur. Combinaties van gemengde beplantingen verschieten in de loop van het seizoen van kleur en geven de ruimte telkens een ander aanzien. Welke borders met zomerbloemen leveren tevens een interessant herfstbeeld op?

Deskundige gidsen leiden de cursisten rond in de tuinen en wijzen op het gebruik van uiteenlopende soorten en het beheer in de loop der tijd. Om de beelden stevig in het geheugen te prenten worden snelle schetsen gemaakt van telkens dezelfde plekken. Het doel is om gericht te kijken en verbanden te leggen tussen context en compositie; oog, hoofd en hand; vorm, kleur en ruimte. Onder leiding van Saskia de Wit, Piet Ziel en Johan Meeus wordt de beplanting in de omgeving getekend. Niet om oogstrelende plaatjes te verzamelen maar ter verruiming van het inzicht, overzicht en doorzicht van de ruimte in de tijd. Sanne Horn en Anet Scholma zetten de cursisten aan tot zelfstandig combineren en componeren met planten. U maakt schetsen van planten in hun omgeving om de beelden van de borders in het geheugen te prenten. Ook wordt u uitgedaagd om composities te maken in een vooraf bepaalde ruimtelijke context.

De cursus is speciaal gericht op verdieping van de ontwerp- en plantenkennis van tuin- en landschapsarchitecten.

De cursus gaat door op 23 april, 2 juli en 24 september.

Inschrijven tot 25 maart 2016.

Alle informatie vindt u op de website van de NVTL.