Nieuwigheden Van Dyck Marcel op Demo Groen

Van Dyck Marcel Belgium NV stelt in primeur voor op Demo Groen / Demo Clean,
van 9 tot 11 september 2018 in het Park van Laken: Europe Chippers trommelhakselaars, vernieuwde ATX reeks elektrische voertuigen van Alkè en Machines van Snow Service voor winter wegenonderhoud

 


Europe Chippers trommelhakselaars

Tal van configuratieopties en de “variochip” aanpassing van het houtsnipperformaat, bieden een oplossing op maat voor de bosbouw- en biomassasector.

Er zijn configuratieopties beschikbaar voor:

o de basismodule (bv. zij-invoer, afvoertransportband, afstandsbediening)

o de houtinvoer (invoertapijt mogelijk, hydraulisch opklapbaar of vast)

o het vermogen (diverse motor- en aftakasopties)
o een geïntegreerde kraan (capaciteit tot 10 ton, reikwijdte tot 9.5 m, cabine mogelijk)
o het transport (op rupsen / op enkelas aanhangwagen / op al dan niet gehomologeerde tandemas aanhangwagen)

Er zijn 3 types trommelhakselaars: EC960 voor boomstammen van 50 cm diameter, EC 1060 voor boomstammen van 60 cm en EC 1175 voor boomstammen van 75 cm.

Aangezien houtsnippers voor verschillende doeleinden gebruikt worden, kan het formaat aangepast worden naargelang de toepassing. Bijvoorbeeld: wanneer je de snippers gebruikt in een houtkachel, heb je grote snippers nodig en weinig fijn materiaal. Het fijnere materiaal is dan weer heel geschikt om te verwerken tot pellets. De “VARIOCHIP” functie, in combinatie met een zeef van 50, 70 of 90 mm, maakt het mogelijk de grootte van de snippers aan te passen door één simpele druk op een knop.

Het model op Demo Groen is het type EC 1060 op rupsen, met een vermogen van 400 pk, voorzien van een lange invoertafel

 

Van Dyck Marcel Belgium NV is invoerder van deze machines voor België en Luxemburg.

 

Vernieuwde ATX reeks elektrische voertuigen van Alkè

Van Dyck Marcel Belgium NV stelt op Demo Groen ook de vernieuwde ATX reeks elektrische bedrijfsvoertuigen van Alkè voor. De voertuigen uit de “2019 ATX-reeks” zijn technisch grotendeels hetzelfde gebleven als de vorige versie, maar zijn volledig gerestyled en hebben een stoerder, eigentijdser uiterlijk meegekregen. Het vernieuwde exterieur- en interieur design maakt deze ATX reeks uniek. De voertuigen bezitten nog steeds de N1 goedkeuring voor de openbare weg, en kunnen dus onmiddellijk geregistreerd worden op EU-niveau.

Er zijn tal van configuraties beschikbaar, zodat het voertuig afgestemd kan worden op de behoeften van de gebruiker: 5 verschillende wielbasissen, een cabine met 2 of 4 zitplaatsen en een laadbak met 3 verschillende afmetingen. Deze voertuigen hebben een laadvermogen tot 1.630 kg.

 

Enkele andere belangrijke machinemerken die u op de stand zal vinden zijn: Brock (veegmachines), Cast (wielladers), Multihog (werktuigdragers), Schliesing (houthakselaars).

www.vandyck.be