MTB Products neemt F. Robotics Acquisitions Ltd over

De Duitse merkenfamilie van MTD Products AG neemt het Israëlische F. Robotics Acquisitions Ltd. over. Het Friendly Robotics merk Robomow® is wereldwijd marktleider op het gebied van robotgrasmaaiers en voegt daardoor specialistische expertise toe aan het bedrijf.

F. Robotics Acquisitions Ltd. is opgericht in 1995 in Pardesiya, Israël. Het bedrijf heeft 22 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van innovatieve en milieuvriendelijke robotmaaiers. Met Europa als belangrijkste verkoopmarkt hebben deze robotmaaiers meerdere onderscheidingen ontvangen. Met de integratie van het merk streeft MTD ernaar de vooruitstrevende technologie van deze specialist te gebruiken voor de ontwikkeling van het gehele MTD-merkportfolio in Europa en de VS en de expertise van robotmaaiers op de lange termijn uit te bouwen. Het merk Robomow® wordt door MTD behouden en geïntegreerd in de bestaande internationale merkenportefeuille.


“In eerste instantie kijken we naar het integreren van de Robomow®-technologie in onze merken Cub Cadet® en WOLF-Garten. Tegelijkertijd verwachten we dat het merk Robomow® profiteert van MTD’s wereldwijde bereik en aanwezigheid,” zei Rob Moll, CEO, MTD Products.

“De jaarlijkse groei van meer dan 30 procent geeft weer dat de Europese robottechnologie, inzetbaar voor grote en kleine tuinen, een gevestigde groeimarkt is. Het wereldwijde marktvolume voor robottechnologie bedraagt momenteel 1,6 miljard euro. Het stimuleren van de vraag op de Noord-Amerikaanse markt en het verkrijgen van extra marktaandeel wereldwijd zijn onder andere de doelstellingen van MTD”.

Na de samenvoeging met MTD blijft het hoofdkantoor van F. Robotics Acquisitions Ltd. in Pardesiya, Israël. Bedrijfsactiviteiten worden door het bestaande managementteam voortgezet en zullen door de MTD-afdelingen in Europa, Noord-Amerika en Azië worden ondersteund. Robotics ontwikkelde met Robomow® de allereerste robot grasmaaier wereldwijd. Beide bedrijven hebben een uitstekende reputatie op het gebied van innovatie in de snel bewegende grasmaaier- en tuinmachinemarkten.

Sinds de oprichting in 1995 heeft F. Robotics Acquisitions Ltd. zes generaties oplaadbare robotmaaiers voor residentieel gebruik op de markt gebracht. De modellen variëren in maaibreedte en in hun bereik, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op verschillende gazongroottes. Alle Robomow® robots worden elektronisch gestuurd via een individueel programmeerbaar schema en rijden automatisch terug naar hun laadstation wanneer dat nodig is. Tijdens het maaien werken de Robomow® robotmaaiers zo stil dat het zelfs mogelijk is om ‘s nachts te maaien. Naast de handmatige bediening is een smartphone-app een extra, vooral gebruiksvriendelijke optie. Via deze app kunnen alle instellingen van de robotmaaier worden opgeroepen en de maaitijden gemakkelijk worden ingesteld.

Van de zes productreeksen is de Robomow® RX serie het meest opmerkelijk: het is momenteel de kleinste robotmaaier op de markt, speciaal ontworpen voor kleine gazons vanaf 150 vierkante meter. Deze nieuwe productontwikkeling wordt gepresenteerd op de IFA 2017 en is al verkrijgbaar in winkels vanaf 499 euro.