Referentie Malaga (740A0)

Meld u gratis aan voor de masterclass ‘Klimaat en circulariteit’

De openbare ruimte vormgeven, dat is meer dan ooit: rekening houden met de klimaatverandering en slim omspringen met grondstoffen. Maar hoe doet u dat? Hoe maakt u de juiste, duurzame keuzes? En hoe draagt u bij tot een circulair Vlaanderen in 2050? U ontdekt het tijdens de masterclass ‘Klimaat en circulariteit’ van Vandersanden op 31 maart 2022.

De publieke ruimte confronteert ons met belangrijke uitdagingen. Vandersanden ziet het als zijn taak om u klaar te stomen. Het familiebedrijf reikt niet alleen duurzame oplossingen aan, maar stimuleert ook kennisdeling. De masterclass over klimaat en circulariteit is daar een mooi voorbeeld van.


Op donderdag 31 maart 2022 bent u welkom in Kamp C te Westerlo, hét centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw. Kamp C wil de bouwsector begeleiden naar een door duurzaamheid gedreven sector die klaar is voor belangrijke innovaties, waaronder circulair bouwen. Een gepaste locatie dus voor dit event. Drie boeiende sprekers zorgen tijdens het event voor een frisse kijk, belangrijke inzichten en inspiratie. Nota bene erkend door de Federale Raad van landmeters-experten voor 2 uur permanente vorming.

Een voormiddag vol kennis en inspiratie

De twee gastsprekers zijn niet de minste. Denis Dujardin is ‘nomadic consultant’ en bekend in landschap en stedenbouw. Koen Stuyven is directeur/projectleider bij studie- en ontwerpbureau VECTRIS.

 • 9u00 –  9u30:                Ontvangst in Kamp C, Westerlo
 • 9u30 – 10u00:               Welkom en kick-off
                                             Wat doet Vandersanden in het kader van circulaire publieke ruimte   
                                      en klimaatadaptatie?
 • 10u00 – 10u45: Uiteenzetting door gastspreker Denis Dujardin
 • 10u45 – 11u00:             Pauze
 • 11u00 – 11u45: Uiteenzetting door gastspreker Koen Stuyven, VECTRIS cvba
 • 11u45 – 12u00:             Aperitief en lunchbuffet
 • Ca 13u00:                    Einde event

Voor wie?

Voor publieke ruimte professionals, technische diensten en groendiensten bij gemeenten, studiebureaus, burgerlijk ingenieurs en aannemers in de wegenbouw.

Waarom inschrijven?

 • U leert wat u moet weten over circulariteit in de publieke ruimte.
 • U ontdekt hoe u succesvol inspeelt op belangrijke uitdagingen (met concrete cases!).
 • U leert hoe u wateroverlast en -schaarste tegengaat.
 • U verneemt de laatste inzichten rond kleiklinkers. 
 • U krijgt haalbare tips en inspiratie van experten.

Over Vandersanden

Vandersanden is het grootste baksteen producerende familiebedrijf van Europa. In het DNA van de fabrikant zit de ambitie om te ondernemen voor de volgende generaties, en een essentiële bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen, maatschappij en milieu. De firma neemt het voortouw in de transformatie van de bouwwereld en bevindt zich in polepositie om het meest duurzame en innovatieve bedrijf in de baksteensector te worden. Binnenkort komt het tweede duurzaamheidsrapport van Vandersanden uit.

Meld u gratis aan