MECANIC’SHOW 2019: drie bekroonde nieuwigheden

Op de Tuinbouwbeurs van Libramont heeft de Commissie ‘Machines en Producten’ drie belangrijke nieuwigheden in de sector groene ruimte geselecteerd.

 


1. De Automower AWD van Husqvarna

Husqvarna heeft een nieuwe maairobot ontwikkeld die geschikt is voor moeilijk berijdbare oppervlakten. De Automower AWD is speciaal ontworpen om te werken op hellingen tot 70% dankzij de vierwielaandrijving en een tweedelig lichaam dat op een centrale as scharniert.

Het model is ontworpen voor gazons tot 3.500 m² en navigeert obstakels. Aangepast voor openbare installaties met vereenvoudigde bediening voor eenvoudige interactie. Objectdetectie met ultrasone technologie, afstandsbediening en bewaking, samen met de rest van uw productievloot met Husqvarna Fleet Services

2.  MS 500i kettingzaag van Stihl

Met de MS 500i, stelt Stihl’s werelds eerste kettingzaag voor met een standaard elektronisch gestuurd brandstofinjectiesysteem. De motor werkt zonder een carburator of ontstekingsmodule. Deze bosbouwzaag voor professionele gebruikers heeft een indrukwekkende acceleratie en levert topprestaties bij een bijzonder laag gewicht. De motoreenheid weegt slechts 6,2 kg.

De MS-500i werd ook tot winnaar gekroond in de categorie boswerktuigen van de Forest Machine Awards 2019, georganiseerd door Le Bois International.

 

3. De batterij-aangedreven trimmer met Powerload-innovatie van Ego

Ego introduceert de eerste elektrische batterij-aangedreven trimmer met Powerload-innovatie om de maaidraad automatisch op te rollen. Een druk op de knop volstaat om het systeem te activeren en om de maaidraad terug op te rollen in de spoel, en dit in minder dan tien seconden. Het is de oplossing voor een van de grootste frustraties van lijnvervanging. Beschikbaar op de ST1510E Powerload™ Grastrimmer (38cm)

www.foiredelibramont.com