Masterclass patronen maaien op stadionveld

Ingewikkelde patronen uitmaaien op je veld, hoe doe je dat? Speciaal om de bezoekers van het Nationaal Sportvelden Congres op 26 november in Cuijk wijzer te maken, wordt Ben Young van Amerikaanse honkbalclub Memphis Redbirds ingevlogen.

 


Ben Young is de winnende groundsman van de tweejaarlijkse Mowing Pattern Contest in Amerika. Op het Nationaal Sportvelden Congres, dat wordt gehouden op 26 november, vertelt Young de bezoekers hoe hij maaipatronen uitzet en de patronen maait. ‘Ik heb standaard drie gereedschappen bij me: een spuitbus met verf, een bos touw om lijnen te zetten en een meetlint. Complexere patronen vereisen meer werk, meting en planning’, aldus Young.

Op 27 november, de dag na het congres, geeft Young bovendien nog een masterclass ‘patronen maaien’ in het stadion van FC Utrecht voor een beperkte groep BVO-professionals. Het uitmaaien van opvallende patronen is in Nederland opgepikt door FC Utrecht. Recent liet de betaaldvoetbalclub in de Galgenwaard een Schots ruitenpatroon op het veld zien en werden supporters uitgedaagd om nieuwe patronen te verzinnen.

 

Nationaal Sportvelden Congres

De negende editie van het Nationaal Sportvelden Congres vindt dit jaar plaats op 26 november 2015 in het Inspyrium in Cuijk. Het thema dit jaar is Sport in de Groene Stad. De doelgroep van het congres bestaat uit opdrachtgevers, beheerders, aannemers, adviseurs en eindgebruikers op het gebied van sportvelden. Op het congres wordt ook het boek Gras Natuurlijk! gepresenteerd.

 

Kijk hier voor meer informatie