Kwekerij bezoeken vanachter je beeldscherm [VIDEO]

Het bezoeken van kwekerijen is op dit moment beperkt mogelijk. Van den Berk Boomkwekerijen heeft een aantal mogelijkheden om haar bomen vanachter het beeldscherm te bekijken.

Van den Berk Boomkwekerijen heeft inmiddels van ruim 60 boomsoorten korte video’s gemaakt. De boom wordt daarbij van alle zijden bekeken, waarbij de kenmerken worden beschreven en wordt ingezoomd op details. De filmpjes zijn op het youtube kanaal te bekijken.


Bomenvlog

Johan van den Berk, de ‘bomenvlogger’ van Van den Berk Boomkwekerijen met inmiddels bijna 4000 volgers,  gaat actief door met het opnemen van nieuwe vlogs. Hij neemt de kijkers mee de kwekerij in en laat een assortiment zien dat bij een bepaald thema past. Dat kunnen soorten zijn die op dat moment een bijzondere sierwaarde laten zien, zoals bijvoorbeeld de verschillende Prunus soorten, maar ook thema’s als bomen voor bijen, voor kustgebieden en voor speelpleinen komen voorbij.  De video’s duren gemiddeld zo’n 6 minuten en er zijn inmiddels 29 bomenvlogs.

 

 

Videobellen

Voor groenprofessionals die op zoek zijn naar bepaalde bomen en deze graag zelf willen uitzoeken, introduceert Van den Berk het ‘Videobellen in de kwekerij’. Tijdens een live videogesprek laten medewerkers van het verkoopteam in de kwekerij de betreffende soorten en maten en eventuele alternatieven zien. De bomen kunnen rondom worden bekeken en tijdens het gesprek kan worden ingezoomd op details. Zo is het mogelijk om veilig en efficiënt zelf de gewenste exemplaren uit te zoeken.

Maak vooraf wel een afspraak.