© Klostermann

Klimaatbestendige toekomst voor de openbare ruimte

Een esthetische, innovatieve én milieuvriendelijke inrichting van de openbare ruimte? Het kan met het ECOSAVE-systeem van Klostermann. Deze producent van betonstenen is een uitstekende keuze in het kader van duurzaamheid: het volledige productieproces van het bedrijf is klimaatneutraal.


Het ECOSAVE-systeem

Bij Klostermann Beton in Coesfeld maken ze al meer dan 100 jaar betonstenen.

Sinds 2019 horen ze tot de Berding Beton groep. Klostermann is dé producent van kwalitatief hoogwaardige esthetische inrichtingsmaterialen voor de openbare ruimte en exclusieve particuliere tuinen.

Door gebruik te maken van de modernste productietechnieken biedt de producent oneindig veel mogelijkheden qua kleur, formaat en textuur. Of het nu gaat om gewassen, gestraalde of geslepen/gezoete oppervlaktes, Klostermann maakt het. Hierdoor kan ook het straatmeubilair worden afgestemd op de bestrating. Bovendien is Klostermann een voortreffelijke keuze in het kader van duurzaamheid: het hele productieproces is klimaatneutraal. Dat wordt door het Instituut voor Bouw en Milieu in Duitsland (IBU) gecertificeerd middels het EPD.

Klostermann maakt uitsluitend gebruik van groene energie en in de grondstofbehoefte voorziet men grotendeels zelf door betonpuin te breken in een eigen breek-en recycle installatie. De producent loopt voorop in de esthetische, innovatieve en milieuvriendelijke inrichting van wegen, parkeerplaatsen en openbare pleinen.

groene energie CG Concept vakmagazine vakblad groensector België tuinaanleggers tuinontwerpers tuinonderhoud tuinarchitecten tuinarchitectuur landschapsarchitecten groendiensten tuinaanleg tuininspiratie jaarboek professionele groensector annual 2021 klimaatverandering klimaat klimaatuitdagingen oplossingen tips info verharding stenen beton klostermann leverancier producent ecosave-systeem stenen waterdoorlaatbaarheid voordelen klimaatneutrale productie duurzaamheid milieubewust
© Klostermann

Een mooi voorbeeld hiervan is het ECOSAVE-syteem. Dit is géén steen, maar wel een systeem dat:

  • verontreinigde stoffen opneemt en bindt.
  • zorgt voor vermindering van de hittestress (verdamping van het water).
  • regenwater afvoert, zuivert en bergt.
  • zorgt voor verkoeling.
  • de lucht filtert.
  • geluidreducerend werkt.
  • ongekende ontwerpmogelijkheden biedt.
  • financiële voordelen biedt.

Kortom, een systeem dat zorgt voor een klimaatbestendige toekomst!


www.klostermann-beton.com

» Bestel hier het Jaarboek voor de Belgische groensector. Gratis verzending!