Project met kleiklinkers Wienerberger I Tuinwerken Willemsens

Kleiklinkers van Wienerberger / een waaier van mogelijkheden

De creatieve weg ligt open. Huis en tuin vragen een finishing touch die duurzaam is, praktisch en blijvend mooi. Creatieve oplossingen zijn er dan alom met kleiklinkers van Wienerberger, ze maken het totaalplaatje compleet. Met het ruime aanbod ligt de weg open. Redactie: Patrick Retour


De showrooms van Wienerberger in Londerzeel en Kortrijk maken je wegwijs in het ruime aanbod en je kunt er ook terecht voor technisch advies. Van sober en strak tot getrommeld en puur landelijk, er is voor elk wat wils, maar het is belangrijk om de juiste keuzes te maken. Interessant zijn de toepassingen die worden getoond in openlucht. Op die manier zie je de invloed van de weersomstandigheden op kleiklinker-oppervlakken.


Doorleefd palet

Kleiklinkers van Wienerberger zijn niet enkel duurzaam en makkelijk in onderhoud, maar ook 100% kleurvast. De kleur zit ingebakken in de massa en gaat dus nooit verloren. Maar doordat het een natuurlijk product is, vertoont zich na verloop van tijd wel een knap patina en oogt het resultaat doorleefd.

Water sparen


Om de grondwaterlagen op peil te houden en watertekorten te vermijden, is het belangrijk om meer in te zetten op waterdoorlatende bestrating. Met Passaqua heeft Wienerberger een innovatief product in het assortiment: de waterpasserende kleiklinker. Dankzij de slimme afstandshouders bekomt men voegen van 6 mm
breed. Daarmee voldoet het systeem aan de eisen voor een waterdoorlatende verharding. De snelle evacuatie van het water geeft algen, mos en onkruid weinig kans. Verkrijgbaar in vier kleuren en met een al even authentieke look.

Hart voor de natuur

Wienerberger kleiklinkers _showroom_cg concept annual 2022_klimaatuitdagingen en oplossingen voor de groensector
Kleiklinkers van Wienerberger staan voor natuurlijke duurzaamheid

De klassieke klinkers dragen ook hun steentje bij voor de natuur. Kleurstoffen noch schadelijke stoffen worden gebruikt en de inzet van vuur, water en klei verloopt optimaal. Het gesloten productieproces laat niets verloren gaan en geeft geen afval. Men schat de levensduur van klinkers op 125 jaar en in de praktijk blijkt dat 90% wordt hergebruikt. Last but not least werkt Wienerberger volgens ISO 14001, de norm voor milieubewust produceren.

Met Wienerberger heb je een waaier van mogelijkheden. Figuurlijk liggen de wegen open en in letterlijke zin kunnen ze, naar ieders smaak en conform elk project, worden aangekleed met een veelheid aan kleiklinkers van duurzame kwaliteit en met een natuurlijk karakter.


Info: www.wienerberger.be/showrooms

Een artikel uit CG Concept # Annual 2022. Bestel hier!