IFLA Europe lanceert tentoonstelling ‘Reconsidering Nature’

IFLA Europe, de Europese tak van de internationale federatie van landschapsarchitecten, lanceerde op 14 oktober 2022 op haar algemene Vergadering in Helsinki de tentoonstelling ‘Reconsidering Nature’. 53 projecten uit 20 landen tonen een kaart van de interventie van landschapsarchitecten in projecten waarin de natuur centraal staat.

Het doel van de tentoonstelling is om de hedendaagse rol van landschapsarchitectuur bij het creëren van ruimte te laten zien. De natuur is weer een noodzakelijk, volwaardig onderdeel van door de mens getransformeerde landschappen geworden. Door de effecten van de klimaatverandering, de pandemie en het steeds duidelijker verlies van (bio)diversiteit, zijn we overtuigd geraakt van de rol van de natuur in onze omgeving.


De tentoonstelling presenteert projecten in heel Europa die in nauw verband met de natuur zijn bedacht en gemaakt, die gebruik maken van de krachten van de natuur en die de rechten, de rol en het belang ervan blootleggen. Deze projecten tonen werken van landschapsarchitectuur waarbij het verbeteren van natuurlijke processen net zo belangrijk is als hun esthetische expressie en hun nut.

De tentoonstelling ‘Reconsidering Nature’ bestaat uit 20 digitale borden, een catalogus en presentaties. Meer info vindt u hier.