Gardena lanceert watergeefsysteem zonder kraan en tuinslang met kraan in huis

Uit onderzoek van tuinspecialist Gardena blijkt dat 75% van de Europese balkons geen waterkraan of stopcontact heeft. Gardena introduceert een automatisch watergeefsysteem voor planten op balkons en terrasen: aquaBloom. Daarbij is geen kraan of stopcontact meer nodig. Het is een volautomatisch druppelsysteem dat werkt op zonne-energie, zonder stekker en zelfs zonder kraan. Ook als je van huis bent, krijgen de planten toch voldoende water.

 


De aquaBloom is geschikt voor maximaal 20 planten en put water uit een reservoir zoals een teil, emmer of (regen)ton. De set bevat alles dat je nodig hebt om het systeem meteen te installeren: een basisunit met zonnepaneel, oplaadbare batterijen, pomp, waterslang en druppelaars. Je hebt geen gereedschap nodig bij de installatie. Het basisapparaat (met zonnepaneel) zet je op een zonnige plaats en vervolgens stel je het watergeven in: wanneer en hoe lang. Om het je makkelijk te maken, beschikt aquaBloom over een aantal basisprogramma’s. De stille pomp haalt het water uit een reservoir en eventueel vuil wordt automatisch gefilterd. De slang leg je langs de voet (wortelkluit) van de planten. Bij elke plant sluit je een druppelaar aan. Met een pin zet je de slang vast. Daarna is aquaBloom klaar voor gebruik.

 

Tuinslang zonder kraan

Met een tuinslang planten watergeven of de auto wassen, maar geen buitenkraan? De nieuwe Gardena kraanadapter biedt uitkomst. Je bevestigt het hulpmiddel eenvoudig en lekvrij aan de kraan in de keuken, badkamer of toilet. Vervolgens sluit je de tuinslang met één klik aan en kun je aan de slag. Omdat binnenkranen geen schroefdraad hebben, kun je het gebruikelijke Gardena koppelstuk niet gebruiken. Dat kan met de kraanadapter wel. Vervang eerst de uitloop van de kraan met het meegeleverde gereedschap door de nieuwe (eveneens meegeleverde) uitloop. Die is speciaal ontwikkeld om de adapter lekvrij om de kraan te klemmen. Daarna is het weer een kwestie van klikken. Als je de adapter weer losmaakt, kun de je de kraan weer normaal gebruiken. De nieuwe uitloop en kraanadapter zijn hittebestendig tot 60 graden Celsius.

www.gardena.com