Eliet lanceert nieuwe zelfrijdende verticuteermachine [TECHNIEK]

De Belgische fabrikant ELIET innoveert dit voorjaar met een gloednieuwe professionele verticuteermachine.  De E550ZR is zelfrijdend en beschikt over een werkbreedte van 55cm. Bovendien haalt deze nieuwe verticuteermachine tot 30% meer vilt en mos uit het gazon. Hieronder ontdek je welke innovatie dit mogelijk heeft gemaakt. 

Zelfrijdend via loopwals

Met de nieuwe E550ZR van ELIET geniet de tuinondernemer van maximaal werkcomfort. Vooreerst is deze verticuteermachine zelfrijdend.  De tractie gebeurt via een loopwals met een diameter van maar liefst 15 cm. Deze rubberen wals drukt tijdens het verticuteren ook meteen de oneffenheden van het gazon vlak.  De krachtige 6,5 pk Honda-motor maakt verticuteren mogelijk aan een rijsnelheid van 2,5 km/u.  De E550ZR laat zich comfortabel en gemakkelijk sturen. De tuinprofessional wordt verwend met een ergonomisch stuur dat in hoogte verstelbaar is en bovendien beschikt over een dubbele trillingsdemping.  Dankzij de zeer goede gewichtsverdeling voelt de machine licht aan, wat ze de wendbaarheid geeft die nodig is om ook in kleine tuinen ingezet te worden.


 

Extra grijpkracht

Doordat de messen tegen de rijrichting in draaien, behaalt de E550ZR een uitharkrendement dat 30% hoger ligt dan dat van een klassiek model. De messen dringen namelijk beter door tot de bodem en drijven het mos en vilt zeer doeltreffend uit de grasmat.  Wat uit het gazon wordt gehaald, werpen de messen overtop waardoor het los op het gewalste gazon komt te liggen.  Dit vereenvoudigt het opruimen achteraf.   Met de E550ZR verticuteert de tuinaannemer dan ook niet alleen efficiënter en snel, hij wint ook tijd bij het opruimen.

 

Zelfslijpende messen

De E550ZR onderscheidt zich door zijn grote efficiëntie.  Standaard wordt deze nieuwe machine uitgerust met 66 Double CutTM messen.  Dit zijn puntige mesjes die op slechts 15mm afstand van elkaar zijn gemonteerd.  Dankzij deze mesopstelling wordt het gazon zo grondig en intensief gereinigd dat kruislings verticuteren in feite niet meer hoeft. De messen op de ELIET E550ZR kregen een unieke behandeling waardoor ze zelfslijpend zijn. Hierdoor behouden de messen steeds hun punt en verliezen ze nooit hun grijpkracht op het mos.  Deze verticuteermachine is dan ook het ideale werkinstrument voor een complete gazonrenovatie.

Alle producteigenschappen van de E550ZR & de lijst van ELIET-dealers in de buurt, vind je op www.eliet.eu