ECO-oh! / Geef restplastics een tweede leven

Bij ECO-oh! recyclen ze restplastics op de meest ecologische wijze tot duurzame 100% recyclebare producten. Ondek wat jij kan doen.

Per jaar produceert België maar liefst 135.000 ton huishoudelijke restplastics. Geen PMD die we met z’n allen massaal inzamelen en recyclen, maar wel groente- en fruitbakjes, yoghurtpotjes, kruidenpotjes en zo veel meer. Vandaag worden 90 % van deze restplastics verbrand terwijl het écht anders kan.


Wist je dat ongeveer 1 miljoen Belgen hun restplastics vandaag al sorteren en naar het containerpark brengen?
 Het klinkt vanzelfsprekend en toch is het nog eerder uitzondering dan regel. Van het containerpark gaan de restplastics naar ECO-oh! in Houthalen. Daar staat een unieke fabriek die gebouwd
is om deze restplastics zonder
verdere voorsortering te recyclen tot waardevolle grondstoffen die verwerkt worden tot duurzame producten voor tuin, bouw en publieke ruimtes. Zo draagt ECO-oh! bij aan het verminderen van de afvalberg en bieden ze een alternatief voor verbranden.

Zorg dragen voor schaarse grondstoffen, dat is beter voor de natuur en voor de volgende generaties.

Wat kan jij doen?

Bij ECO-oh! kunnen ze nog veel meer restplastics verwerken. Daarom willen ze burgers en overheden sensibiliseren tot het sorteren en inzamelen hiervan. Misschien wil jouw stad of gemeente wel meedoen. Veel is daar niet voor nodig, een beetje goede wil, een extra plek op het containerpark, de juiste info over hoe te sorteren, en zo sluiten we samen de kringloop van restplastics.

Recyclen en sorteren doen we samen, want met kleine daden maken we samen het verschil.

Met Ecolat en Ecoplanc van 100% gerecycled grondstoffen maak 
je de mooiste afboordingen van gazon, paden of vijvers, zandbakken, moestuinen en zo veel. En duurzaam biedt meer voordelen dan je denkt. Van eenvoudige efficiënte plaatsing, onderhoudsvrij met extra lange levensduur, tot 100% recycleerbaar.

Met ECO-oh! maak je een milieu- en prijsbewuste keuze.

 

studiopsg-be-7139

studiopsg-be-7802

studiopsg-be-7966

studiopsg-be-8475-2

 

Distri Pond verdeelt het tuinassortiment van ECO-oh! (voorheen Ecologics)
op de Belgische markt.

image001

 

www.distripond.com