ECHO lanceert compacte professionele kettingzaag

Het Japanse ECHO lanceert een nieuwe zeer lichte en krachtige professionele kettingzaag van 2,3 kilo met een vermogen van 1,1 kW of 1,5 pk. Het is daarmee de aantrekkelijkste kettingzaag als het gaat om de verhouding tussen gewicht en kracht. Door de vlakke onderkant hindert de snoeizaag niet tijdens het klimmen.

Het originele type CS-2511TES, uitgerust met een top handle, mag alleen gebruikt worden door opgeleide en professionele boomverzorgers. Hij kan dus slechts door een beperkte groep gebruikt worden. Nu komt ECHO met de CS-2511WES, een vergelijkbare kettingzaag die ook een achterhandgreep heeft. Dit functionele design dwingt gebruik met twee handen af; daarom is dit type wel voor iedereen beschikbaar.


De ECHO CS-2511WESC-NC is dank zij het snoeizaagblad met neuswiel en ketting met een groefdikte van 0,043″ nog scherper, sneller en lichter, en geeft meer rendement in vergelijking met de CS-2511WES. Dankzij de ronde draagbeugel is deze tophandle onder elke hoek comfortabel te bedienen.

 

Kettingzaag met autochoke

Ook nieuw bij ECHO is een kettingzaag met autochoke, de ECHO CS-352AC. Yamabiko ontwikkelde een vooruitstrevende techniek waarbij de brandstoftoevoer wordt afgesloten wanneer de kettingzaag niet gebruikt wordt. Het is simpelweg onmogelijk geworden om de motor nog te verzuipen.

www.echodependonit.com