Delta Light / Nieuwe buitenlamp Butler [VIDEO]

Het West-Vlaamse bedrijf Delta Light, specialist in architecturale verlichting, werkte voor zijn nieuwe buitenlamp Butler samen met ontwerper Arik Levy. Met deze plissé lampenkamp wil Delta Light het thuisgevoel letterlijk van binnen naar buiten brengen.

Butler is het resultaat van twee jaar werk en verkent nieuwe oorden voor Delta Light. Arik Levy bedacht een nieuw design en werd daarvoor geïnspireerd door de modetrend plissé. Het design is zowel geschikt voor woningen als voor commerciële ruimtes en is ontworpen om terrassen, tuinen en opritten te verlichten.


Door zijn eenvoudige en zeer suggestieve vorm transporteert Butler de binnenomgeving naar buiten. Het oorspronkelijke idee van de Butler was om een typisch object te gebruiken als metafoor die het mogelijk maakt om zich buiten thuis te voelen. De Butler is een re-interpretatie van een archetype, de klassieke voet met lampenkap.

Tweede bron van inspiratie kwam toen Arik door de straten van Parijs aan het fietsen was, en langs een grote stapel gevouwen papier passeerde, gebruikt om stoffen te plooien voor de bekende plissé modeklassieker. Terwijl de zigzag vorm verwijst naar het verleden, zorgt het ook voor een unieke speling van licht en schaduw. Tijdens de dag versterkt het natuurlijk licht de vorm van de Butler, bij avond zorgt de spreiding van het licht voor sfeer en gezelligheid.

De wandversie van de Butler is er zowel voor toepassing binnen als buiten, in enkele of dubbele vorm, down of down-up. De paalversies voor buiten komen in verschillende hoogtes en diameter, terug met down of down-up lichteffect.

In tegenstelling tot de meeste buitenlampen is Butler niet uit aluminium vervaardigd. Om het ontwerp van de lampenkamp van een hoog detailniveau te kunnen voorzien, kozen Delta Light en Arik Levy voor een polymere bekleding met een hoog resistente poedercoating.

Butler is beschikbaar met een open of met een gesloten lampenkap. De gesloten lampenkap projecteert het licht naar beneden. De open lampenkap is uitgerust met een lens die voor een down-up lichteffect zorgt, wat ideaal is voor een aanwijzende verlichting langs de oprit of om een architecturaal of natuurlijk element te benadrukken.

De Butler bestaat in drie verschillende hoogtes, voor een enkele of geclusterde installatie. De buitenlamp is beschikbaar in twee paalversies met een maximale hoogte van 1,60 meter in enkel- en dubbelvoudige wandversies. De collectie is verkrijgbaar in het zwart of het aluminiumgrijs en wordt binnenkort uitgebreid.

 

Meer info vindt u hier.