De winnaars van de wedstrijd ‘Waalse tuinaannemer 2018’

De veertiende editie van de Wedstrijd van de Waalse Tuinaannemer is om meerdere redenen bijzonder. Zo richtte de wedstrijd zich dit jaar vooral tot jongere tuinaannemers die in het verleden nog niet hadden meegedaan aan de wedstrijd. Uiteindelijk werden 9 kandidaten geselecteerd, mooi verdeel over de verschillende provincies.

 


De wedstrijd van de Waalse Tuinondernemer is een gezamenlijk initiatief van het Agence Wallonne pour la Promotion d’une Agriculture de Qualité (APAQ-W), Uitgeverij Rekad en de Fédération Wallonne Horticole (FWH). Bedoeling van deze wedstrijd is promotie maken voor het vakmanschap van de professionele tuinaannemer en contacten en kennisuitwisseling tussen tuinaannemers onderling te stimuleren.

Net zoals in de Vlaamse tegenhanger, de ‘Vlaamse tuinaannemer’ worden prijzen toegekend in verschullende categorieën: kleine tuinen (tot 350 m² ; middelgrote tuinen tussen 350 en 1.000 m² en grote tuinen van meer dan 1.000 m²).

Categorie tot 350 m²
Goud: Gustin Aménagements de jardins (Olivier GUSTIN) uit Marche-en-Famenne met een rustig tuinterras in het landelijke Lesterny (Luxemburg)

www.olivier-gustin.be

 

Zilver: Florian LITAR uit Spy voor een ludieke tuin met botanische vondsten in Grand Manil.

[email protected]

 

Brons: Les Jardins du pays vert (Bernard COURTOY) uit Moulbaix met een gedurfd project in een prestigieuze omgeving achter een oude kerk in het centrum van Doornik.

www.jardinsdupaysvert.be

Categorie 350 tot 1000 m²
Goud: Redforest sprl (Laurent DABOMPREZ) uit Bousval met een tuin bij een ziekenhuis in Brussel, gewijd aan ontspanning en inspanning.


www.redforest.be

 

Zilver: Jean Nickell sprl (Jean NICKELL) uit Malmedy met een duidelijk herkenbare tuin in Wolmerdange, op de grens met Luxemburg en Duitsland.


www.jean-nickell.be

 

Brons: Bolly & Beckers (Pierre BOLLY) uit Aubel met een technisch perfect uitgevoerd zonneterras.


www.bolly-beckers.be

Categorie boven 1000 m²
Goud: O’Jardin sprl (Sébastien CHAIR) uit Vaux-sur-Sûre met een zeer gevarieerde groene oase.


www.o-jardin.be

 

Zilver: Hubert Jardin (Augustin HUBERT) uit Matagne-La-Grande met een tuin die perfect aansluit bij het omliggende bos in Durnal.


www.hubertjardin.be

 

Brons: Jardin-net (Christophe BAUDOT) uit Corroy-le-Grand met een tuin die ontstond in nauw overleg met de eigenaars in Rixensart.


www.jardin-net.be

Op naar de editie 2019…
De inschrijvingen voor de 15de editie van de wedstrijd ‘De Waalse tuinaanlegger’ zijn reeds geopend. Tuinaanleggers die willen meedingen, kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Concours de l’entrepreneur de jardins de Wallonie 2019, Avenue Comte de Smet de Nayer, 14 à 5000 Namur.