De nieuwe CG Concept is er!

Deze week verschijnt de nieuwe CG Concept met meer dan 80 pagina’s boordevol groenaanleg, buitenruimte en urbanisme.

Er valt deze zomer heel wat te beleven op tuin- & landschapsvlak! Zo trok CG Concept alvast naar het fascinerende LABIOMISTA in Genk, het resultaat van een publiek-private samenwerking tussen stad Genk en kunstenaar Koen Vanmechelen. Het is tegelijk een beeldentuin, dierentuin en landschapskunst. We nemen u ook mee op een boeiende wandeling door het stadstuinenfestival Lausanne Jardins, dat is uitgegroeid tot een van de belangrijkste tuinevenementen in Europa. We trekken ook naar het Pajottenland voor de openluchttentoonstelling ‘De Blik van Buegel’, waar vijftien kunstenaars, designers en tuinarchitecten een spoor trekken doorheen het landschap dat Breugel heeft geïnspireerd.


We brengen enkele interessante nieuwe projecten op het gebied van openbaar groen en urbanisme: de Leopoldskazerne in Gent, die in de komende jaren wordt omgebouwd tot een groene stadswijk; het Droogdokkenpark in Antwerpen, een unieke, groene uitwaaiplek van 11 hectare met zicht op de Schelde, waarvan het eerste deel, het Belvédère, eind vorig jaar werd geopend; en de nieuwe Maaskades in het Franse grensstadje Givet.

In onze tuinpagina’s presenteren we de verrassende tuinen rond het nieuwe restaurant Noma 2.0 van sterrenkok René Redzepi in Kopenhagen, ontworpen door het Deense bureau Thing Brandt Landscap, in samenwerking met de bekende Nederlandse tuinontwerper Piet Oudolf. We brengen ook drie bijzondere historische tuinen en in onze rubriek ‘Tuinaannemers van bij ons’ stellen we een inspiratietuin van Gert Kwanten voor.

CG Concept XTRA is volledig gewijd aan nieuwe methoden en technieken van onkruidbestrijding in het post-pesticidentijdperk. Een uitdaging waarmee elke tuinaannemer en groenbeheerder
vandaag wordt geconfronteerd.

BESTEL NU!