Met de C550 ZR Collector legt Eliet de lat hoger

Sinds enkele jaren krijgt Eliet steeds meer de vraag naar een professionele verticuteermachine met wielaandrijving. Als toonaangevend merk wil Eliet een nieuwe standaard zetten op het niveau van verticuteermachines. Daarom ontwikkelde Eliet samen met haar team van ingenieurs de C550ZR.

 


Collect & Go

Deze C550 heeft een bijzonder nieuwe eigenschap: hij vangt het uitgeharkte mos namelijk op en voert het aan de zijkant van de machine uit waardoor hij het op een berm verzamelt. Wat in de benaming van deze machine meteen opvalt, is dat de klassieke ‘E’ plaats ruimt voor een ‘C’ . De ‘C’ verwijst naar de “Collector” die het mos verzamelt. Het afvoeren van het mos gebeurt door middel van een vijzel. Met deze unieke feature komt Eliet tegemoet aan één van de grootste ergernissen die je bij het verticuteren ondervindt, namelijk het opruimen van het mos nadien. Door het juiste rijpatroon aan te houden kan het mos van elke gazonstrook van 1 m breed mooi samengebracht worden op één berm die makkelijk bijeen geharkt kan worden. Dit bespaart veel tijd.

 

Hoger uitharkrendement

De C550ZR heeft geen aangedreven wielen, maar rijdt op een berubberde wals. Deze wals vinden we ook terug in de DZC600. Doordat deze machine zelfrijdend is, liet dit toe van de messen overtop te laten draaien. Hierdoor heeft deze ELIET C550ZR in vergelijking tot de klassieke  verticuteermachines een nog hoger uitharkrendement. Eliet koos ervoor de machine te voorzien van heel fijne messen, die vergelijkbaar zijn met de DC messen, die ook met een interlinie van 15 mm gemonteerd zijn. Dit biedt opnieuw een garantie voor uitmuntende verticuteerresultaten.

Voor de diepte-instelling werd de vertrouwde traploze verstelling van huidige modellen overgenomen. De bediening van de machine spreekt voor zich en om het gebruikscomfort te maximaliseren is het stuur eveneens verstelbaar in de hoogte. Bij de ontwikkeling van deze C550ZR werd extra getracht om het trillingsniveau zo laag mogelijk te houden. Vermits de C550 op een wals rijdt wordt de gazonbodem tevens weer gewalst zodat ook oneffenheden na de winter worden uitgevlakt wat een bijkomend voordeel biedt.

 

Een mooier resultaat

De C550ZR beschikt over een werkbreedte van 55 cm en wordt aangedreven door een Honda GX200 motor die beschikt over 6,5 pk. Deze nieuwe C550ZR zal in de lente 2019 leverbaar zijn.

 

 

50 % tijdsbesparing op bij het ruimen

 • Het mos wordt verzameld op een smalle berm.
 • Een werkbreedte van 55 cm beperkt het aantal werkstroken.
 • De zelfrijdende machine haalt werksnelheid van 2,5 km/u.

Zelfslijpende Permanent Puntige Messen™

 • Messen draaien ‘overtop’ en halen meer mos uit het gazon.
 • Messen staan op een interlinie van 15 mm voor maximale gazonreiniging.
 • De messen verliezen nooit hun grijpkracht.
 • De ultradunne messen veroorzaken minimale schade voor een snel gazonherstel.

Hoger comfort

 • De rijaandrijving beperkt inspanningen van de operator tot een minimum.
 • Hoogteverstelbaar en trillingsgedempt stuur.
 • De rubberen looprol laat esthetisch strepenpatroon na.
 • Kleine bodemoneffenheden worden weggevlakt.
 • Geen projectie op de voeten van de operator.

Vraag vandaag jouw demo aan op elietontour.eu