Boek / De tuinen van Sven-Ingvar Anderson

Bij uitgeverij Blauwdruk verscheen een monografie over de tuinen van de bekende Zweedse tuin- en landschapsarchitect Sven-Ingvar Anderson (1927-2007).

Sven-Ingvar Anderson is bekend van onder meer (het omstreden) Museumplein in Amsterdam, de Karlsplatz in Wenen en het plateau en de daktuin van de Grande Arche in de Parijse wijk La Défense. Daarnaast realiseerde hij tal van tuinen en openbaar groen in Zweden en Denemarken. Saaronder zijn iconische eigen tuin, de Marnas garden in Skåne.


Anderson, die ook hoogleraar landschapsarchitectuur aan de Kunstakademie in Kopenhagen was, wordt wel eens “de dichter van de tuinkunst’, een uitgesproken luisteraar en een bescheiden persoonlijkheid die de harmonie verkoos boven het conflict.

In dit boek bespreekt landschapsarchitect Lodewijk Wiegersma tien realisaties van Anderson. Het boek bevat ook een uitgebreid en tot nu toe nooit gepubliceerd interview met de Anderson.

Karlsplatz, Wenen

Museumplein, Amsterdam

Marnas garden in Skåne

• Lodewijk Wiegersma. SVEN-INGVAR’S GARDEN – AND OTHER ESSAYS ON THE OEUVRE OF LANDSCAPE ARCHITECT SVEN-INGVAR ANDERSSON. Uitg. Blauwdruk 2018. ISBN 978949247322

www.uitgeverijblauwdruk.nl