BLIKVELD, nieuwe vakvereniging voor landschaps- en tuinarchitectuur

BLIKVELD vzw is dé nieuwe vakvereniging die professionelen, verenigingen, instituten en alle belanghebbenden binnen de wereld van landschaps- en tuinarchitectuur verbindt. BLIKVELD vzw is een samenwerking tussen de Nederlandstalige werking van de Belgische beroepsvereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten en Kubiekeruimte vzw.

BLIKVELD kwam tot stand dankzij een intensief traject met beide verenigingen alsook diverse professionals uit het brede werkveld. Vertrekkende vanuit diverse maatschappelijke noden die zich stellen in onze leefomgeving en de expertise van de professional werden missie, visie en doelstellingen vooropgesteld en geconcretiseerd.
Ondertussen staat het bestuur, ondersteund door vijf teams – vakontwikkeling, activiteiten, communicatie, beroepsondersteuning en jongerenwerking – klaar om uit de startblokken te schieten. BLIKVELD wil een ontmoetingsplek, een vraagbaken en een steunpilaar zijn. Een arena voor creatieve manoeuvres, professionele ondersteuning en inspiratievolle uitwisselingen over landschaps- en tuinarchitectuur. Vanaf 2022 organiseert BLIKVELD activiteiten, lezingen, studiedagen en één jaarlijkse meerdaagse studiereis.


BLIKVELD wordt officieel gelanceerd op 16 februari 2022 in de School of Arts Hogeschool in Gent.