BEST-select op Gentse Floraliën

BEST-select is prominent aanwezig op de Gentse Floraliën met een demotuin op het Sint-Pietersplein met een assortiment van sterke, ziekteresistente tuinplanten.

 


De Gentse Floraliën leggen op het Sint-Pietersplein, één van de vier sites, de link tussen wetenschappelijk onderzoek en de sierteeltsector. De boomtelers van BEST-select tonen een deel van hun plantenassortiment in een tuin van 110m² groot. Het tuinontwerp en realisatie ervan is in handen van Tuinontwerp- en aanleg GroenTac uit Maldegem.

Het ontwerp werkt verder op de vaste vormgeving van de Floraliën op het Sint-Pietersplein. Deze tuinpartijen zullen hoofdzakelijk gesierd worden met 4 nieuwe, bloeiende tuinrozen, indrukwekkende Malus ‘Red Obelisk’ en de Ligustrum ‘Green Century’ en ‘Massif’.

 

floralien-tuin-1

 

Malus ‘Red Obelisk’

Op de stand luiden 120 sierappelbomen de lente voluit in. Deze sierappelboom verrast je het hele jaar door. In de lente bekoort Malus ‘Red Obelisk’ met zijn weelderige, zeer grote, roze bloesems en de roodgekleurde ontluikende bladeren. In de herfst geniet je van de massa’s rode vruchten, die tot lang in de winter aan de boom blijven. Uiteraard kan je ze plukken en gebruiken als versiering in huis of in een bloemstuk. Deze zuilvormige boom wordt niet hoger dan 5 m en blijft zo’n 2 m smal. Hierdoor is het een ideale aanwinst voor kleinere particuliere tuin of voor aanplanting als laanboom.

 

malus_red-Obelisk

 

Ligustrum ‘Massif’

Ligustrum ‘Massif’ is een sterke, bodembedekkende liguster. De plant groeit niet hoog op (niet hoger dan 1m), en door zijn vlakke groei wordt de bodem met een fris groen bladerdek ingevuld.

 

ligustrum2

 

Deze Ligustrum ‘Massif’ is ideaal voor de invulling van openbare aanplantingen, brede borders, talluds, bermen,… De sierlijk overhangende twijgen zorgen voor een goede en snelle bodembedekking en onderdrukken de onkruidgroei. De plant bloeit in juni en vormt nadien paars-zwarte vruchten die lang in de winter aan de plant blijven.

 

Rozen-assortiment

BEST-select toont op de Floraliën meer dan 250 bloeiende rozen. Hierbij worden de vier nieuwste cultivars gepresenteerd: de roos ‘Nero’, ‘Arte’, ‘Monia’ en ‘Phaedra’.

Rosa ‘Nero’ is een laagblijvende, witte trosroos (30 tot 50 cm) en is daarom bijzonder geschikt in lage borders.

 

nero

 

Rosa ‘Arte’ is dan weer een zeer opvallende, weelderig bloeiende trosroos die zorgt voor een attractieve eyecatcher in elke border. De gevulde bloemen zijn roze van kleur, heeft een goede herbloei en zijn zeer resistent tegen meeldauw. De plant wordt tot 60 cm.

 

arte

 

De trosroos Rosa ‘Monia’ heeft met haar dubbele bloemen een bijzondere uitstraling. Elk roze bloemblaadje heeft een donkerroze toets, die lijkt op een handgeschilderde penseelstreek.

 

monia

 

Rosa ‘Phaedra’ is een theehybride met lichtroze, gevulde bloemen die een lichte en aangename geur verspreiden.

 

phaedra

 

BEST-select

De missie van BEST-select is om kwaliteitsvolle nieuwigheden binnen het assortiment van de Vlaamse sierboomkwekerij te ontwikkelen en gezamenlijk op de markt te brengen. De focus ligt hierbij op resistente, duurzame cultivars met een attractieve uitstraling, die de consument aanspreken. BEST-select investeert voor dit doel in diverse wetenschappelijke onderzoeksprojecten in de sierboomkwekerij, en werkt hiervoor samen met het Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (IVLO).

 

www.bestselect.be