Belgische boomkwekers planten boom op IPM Essen

België is op de internationale groenbeurs IPM in Essen in januari 2019 gastland. Een delegatie van de Belgische boomkwekerijsector heeft naar aanleiding daarvan een zomerlinde, Tilia platyphyllos ‘Zelzate’, geplant voor het beursgebouw. Onder de boom werden tien hortensia’s, Hydrangea paniculata ‘Bobo’ geplant.

 


In zijn lange traditie als trouwe standhouder op IPM krijgt België in 2019 opnieuw de eer om gastland te zijn van de internationale sierteeltbeurs IPM in Essen van 22 tot 25 januari 2019. Onder het motto ‘Rooted in Craftsmanship together’ wordt het vakmanschap onderstreept, die België en Duitsland met elkaar verbindt.

Tijdens IPM Essen 2019 pakt de Belgische sector uit met een ruime groepsstand in hal 2. De azalea speelt daarbij een prominente rol. Voor deze sierteeltspecialiteit is België trouwens koploper: 80% van de Europese azalea-productie komt uit Vlaanderen. Jaarlijks worden er 30 miljoen stuks van geëxporteerd. De Gentse azalea was trouwens het allereerste Europese sierteeltproduct dat het Europese BGA-label (Beschermde Geografische Aanduiding) toegekend kreeg.

De Belgische boomkwekerijen zijn vertegenwoordigd in de nieuwe hallen 6 en 8. Een demo toont er enkele Buxus-soorten die resistent zijn tegen de schimmel Cylindrocladium. Bovendien deelt het Proefcentrum PCS er nieuwe bevindingen over de bestrijding van de buxusrups.

www.ipm-essen.de