Antwerpen / Festival Dakkan

Tijdens het laatste weekend van september vindt het eerste dakfestival van Antwerpen plaats. Met dit festival willen het EcoHuis, CC Deurne, district Borgerhout, 252CC, CO Luchtbal, PAKT en M HKA bezoekers kennis laten maken met verassende en boeiende daken in Antwerpen. Op deze manier ontdekken bezoekers daken als nieuwe, stedelijke gebruiksruimte.

De cultuurcentra bieden een gevarieerd programma dat gaat van cinema over poëzie en concerten tot architectuur. De partners M HKA en PAKT openen hun eigen dak en heten je welkom op respectievelijk een duurzaam modefestival in combinatie met een origineel museumbezoek en een kennismaking met de hoogste stadsboerderij en lekkere dakschotels. Het EcoHuis organiseert tijdens het weekend verschillende inspiratiewandelingen die deelnemers laten zien hoe ze hun eigen dak kunnen vergroenen.


Naast het potentieel dat daken hebben als extra openbare ruimte, bieden ze ook een uitgelezen kans voor de stad om het veranderende klimaat de baas te kunnen. Groendaken vangen enorm veel water op en vertragen zo het volume regen dat naar het riool stroomt. Bovendien zijn de meeste daken ook geschikt als plek om energie op te wekken met zonneboilers en zonnepanelen! Het EcoHuis helpt mensen met raad en premies om van hun eigen dak een klimaatrobuust dak te maken.

Bekijk het volledige programma voor vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september op www.dakkan.be