© ACD Serres

ACD: Together to a ‘greener world’

Je kent ACD van de kwaliteitsvolle glazen kweekserres, maar bij ACD wordt ook hard ingezet op nieuwe groene thema’s en gerelateerde producten waaronder urban gardening, muurserres en tuinkamers. Dat we met zijn allen een tandje moeten bijsteken om de klimaatdoelstellingen te halen, leidt geen twijfel. ACD biedt oplossingen om de ‘wereldwijde uitdagingen’ aan te gaan.


Van kweek- tot belevingsserre

Het in 1986 opgerichte Roeselaarse familiebedrijf staat voor kwaliteit, duurzame innovatie en een uiterst persoonlijke service. Een onderneming die van a tot z vertrouwen inboezemt. “In het begin speelden we vooral in op de behoefte aan kweekserres. Vandaag profileren we ons veel breder op die markt”, vertelt export- en keyaccountmanager Lieven Develtere.

“De traditionele kweekserre is immers gaandeweg geëvolueerd naar een trendy glazen huis dat dienstdoet voor het kweken, als een uitbreiding van de woning als ‘serranda’, of tuinkamer. We surfen op de ‘groene golf ’ die als een sneltrein in ieders aandacht komt. Naast de retailsector, die reeds jaren trouw met ons samenwerkt, krijgen we nu ook heel veel interesse van architecten, ontwerpers, tuinaannemers en de algemene groensector. Met al deze partijen gaan we een positief engagement aan voor een gezonde en leefbare toekomst.”

CG Concept magazine is een vakblad met vakliteratuur voor de professionele groensector in België. Maak kennis met de kweek- en belevingsserres van ACD in het jaarboek 2021.
© ACD Serres

Plug and Play

Bij ACD zijn de mogelijkheden legio. We mogen spreken van een gepersonaliseerd en installatieklaar aanbod. We noteren o.a. bij dit sleutel-op-de-deur concept: 4 mm helder float veiligheidsglas, ingenieuze aluminiumprofielen, inox bouten en moeren, grote dakramen met stormbeveiliging, zelfdragende aluminium fundering.

Door de unieke hoogte van de ACD serre met zijn zeer toegankelijke schuifdeuren kom je in een heuse belevingsruimte en daar zit ‘m dus het grote verschil.

“Bij elke serre gaan we voor een optimaal volume. Dat vertaalt zich in ruimtelijke openheid en een royale uitstraling.”

Oase in de stad

Met de oogst van groenten en fruit opteer je met een kweekserre voor gezonde voeding. Steeds vaker wordt deze voorzien van een knusse zithoek en groeit het concept zo uit tot een oase achter glas. Mensen beleven er de seizoenen en komen compleet tot rust. Zeker in de stad heb je baat bij zo’n groene long. “Wat dacht je van een serre op het dak? Onze bijdrage om in stedelijk gebied te helpen verticaal tuinieren. Qua vorm en kleur kan je je project sterk individualiseren. Zwart is erg in trek, maar we zien toch ook dat men kiest voor kleuren zoals olijfgroen, rood en zelfs paars om het geheel op te fleuren.”

Samen voor het klimaat

De global challenges zijn een enorme kluif om positief en gepast op in te spelen. De ACD solutions bieden het familiebedrijf in Roeselare enorme kansen om een milieubewuste strategie uit te werken als pasklare oplossing voor de klimaatopwarming. Neem alvast eens een kijkje en volg ACD op Instagram en Facebook. Je vindt er pasklare antwoorden met tips & tricks.

“Tuinieren achter glas is een fijne hobby met een sluitend antwoord voor een lage ecologische voetafdruk. Men kiest voor de korte voedselketen. Recht van de grond naar de mond.”

De tuinkamers van ACD, stijlvol en comfortabel, nodigen bovendien uit om de natuur meer naar waarde te schatten en uiteindelijk volop te koesteren. Kortom, 4 seizoenen en 4 redenen om van je serre te genieten. Daar pluk je als mens fysiek en geestelijk de vruchten van. Een grote meerwaarde waar onze planeet wel zal bij varen.

Interesse om mee te bouwen aan een groenere wereld? Neem contact op via www.acd.eu.

» Bestel hier het Jaarboek voor de Belgische groensector. Gratis verzending!

 


Tekst: Patrick Retour