100% elektrisch met Frisian Motors

Al enkele jaren begeeft Frisian Motors zich op de Belgische markt met de 100% elektrische LEFFERT FM-50 2WD. Sinds kort is hier de elektrische LEFFERT FM-90 4×4 aan toegevoegd. Zoekt u regelmatig extreme omstandigheden op, zoals het strand, de bergen of wilt u aanhangers of werktuigen gebruiken tot 1500 kg? Dan is dit uw voertuig!

Voorzien van lage gearing voor extreem sterke tractie. Tevens beschikt het voertuig standaard over vele extra’s, zoals stuurbekrachtiging, regeneratief, onafhankelijke vering en remschijven, en 350 kg laadvermogen in de laadbak. Het voertuig is standaard voorzien van onderhoudsvrije AGM-accutechniek. Dit type accu is zeer stabiel in gebruik en voor 99% recyclebaar. Ook hebben we speciaal voor onze voertuigen optionele Lithium accu’s ontworpen. Deze nieuwe generatie accu’s zijn nog krachtiger dan de AGM accu’s, zijn lichter en gaan tot 3x langer mee.


Naast de 2 zitters is er ook een 4-6 zitter beschikbaar. Geheel gebaseerd op het succes van de Leffert FM-50. De Leffert FM-80 2WD is de verlengde versie en biedt plaats aan 4 en optioneel 6 mensen. Dit voertuig wordt veelal gebruikt voor (natuur) tochten, personenvervoer bij evenementen en pendeldiensten. Maar is ook zeer geschikt om soms het zwaardere werk op te pakken. Eind 2019 zal er van dit voertuig ook een 4×4 variant beschikbaar komen.

Frisian Motors uit het Friese Bakkeveen (Nederland) fabriceert en assembleert elektrische voer- en werktuigen voor particulier en professioneel gebruik. Sinds 2009 is Frisian Motors hiermee de eerste fabrikant in Europa die zich volledig richt op het ontwerpen en produceren van 100% duurzame machines in de agricultuur.

www.frisianmotors.com