Studiedag ‘Groen, onze mentale boost’

Op 8 december 2022 organiseren Hogeschool PXL Hasselt en de Vzw Terra-Therapeutica een studiedag over de mogelijkheden van ‘groen interventies’ gericht op stressreductie van zorgmedewerkers. Aan de hand van een concreet voorbeeld wordt getoond hoe een tuin gericht op stressreductie van het (zorg)personeel tot stand komt.

Het personeel in de residentiële zorg verrichtte wonderen tijdens COVID-19 maar de psychische en fysieke weerslag is immens. Onderzoek van Sciensano wees uit dat velen gebukt gaan onder chronische stress. In het buitenland is de inschakeling van ‘groen’ een goedkope en beproefde interventie bij stressreductie van zorgpersoneel. Met deze studiedag willen de organisatoren de mogelijkheden van groen aantonen voor de stressreductie van het personeel binnen de residentiële zorgsector. De theoretische achtergrond wordt toegelicht maar de klemtoon ligt vooral op de praktijk. Aan de hand van een concreet proefproject wordt getoond hoe een hospitaaltuin gericht op stressreductie van het zorgpersoneel, vorm krijgt.


Tijdens de studiedag wordt het boek ‘Groen, uw mentale boost’ voorgesteld. Elke deelnemer aan de studiedag ontvangt deze publicatie.

Bekijk hier het volledige programma.

De studiedag heeft plaats op de PXL-campus in Hasselt. 

Inschrijven kan tot en met: woensdag 30 november 2022