Stem op Belgisch OMGEVING voor Landezine International Landscape Award

Het Antwerpse bureau OMGEVING is als enige Belgische kandidaat genomineerd voor de eerste Landezine International Landscape Award (LILA). U kunt de kandidatuur van Omgeving steunen door een stem uit te brengen op de website van Landezine.

De Landezine International Landscape Award (LILA) is een nieuwe award van de gespecialiseerde internationale website voor landschapsarchitectuur Landezine, van de Society for Promotion of Landscape Architecture.


Met die nieuwe Award wil Landezine ‘progessieve landschapsarchitectuur bekronen die op betekenisvolle wijze bijdraagt aan de verkenning van hedendaagse landschappelijke vragen en creatieve oplossingen aanbiedt voor de problemen waarmee de landschapsarchitectuur vandaag wordt geconfronteerd’.

In totaal werden 76 bureaus uit de hele wereld genomineerd. Daaronder ook één Belgisch bureau, Omgeving uit Antwerpen. Uit Nederland werden zes bureaus weerhouden: Hosper, felixx, buro harro, open fabric, Okkra en Bureau b+b.

De jury van de nieuwe Award wordt voorgezeten door landschapsarchitect Robert Schäfer, oprichter van Topos en gewezen hoofdredacteur van Garten+Landschaft.

 

Publieksprijs

Daarnaast wordt ook een publieksprijs toegekend, waarvoor iedereen kan meestemmen.

U kunt hier tot en met 14 november stemmen op OMGEVING (of een andere kandidaat).

 

omgeving_groep2014

De laureaten worden op 15 november bekend gemaakt.