© www.sfeeralux.be

Sfeeralux | Biozwembaden, groengevels en groendaken

De reconversie van de groensector ten bate van natuur en leefmilieu is al een tijdje ingezet, en maar goed ook. Samen keren we het tij voor onze planeet! Bovendien is het andere goede nieuws dat dit hier resulteert in fraai ogende concepten.


Kim de Ruijter, de man achter Sfeeralux, startte ooit in loondienst met de bouw van klassieke zwembaden. Maar al snel voelde hij de nood om zijn eigen weg te gaan. Vandaag de dag ligt de focus bij Sfeeralux op duurzame eco-projecten.

“Met Sfeeralux en dochteronderneming DOEHETZELF-tuinluxe creëerde ik een uniek aanbod van energiezuinige én esthetische projecten”, aldus Kim. Aan ervaring en expertise geen gebrek. “Wij creëren innovatieve biozwembaden, duurzame groengevels en fleurige groendaken. En dat alles is uiteraard goed voor mens en milieu.”

Met gevoel en passie

Sfeeralux is een dynamisch groenbedrijf. “Wanneer nodig werken we samen met een onderaannemer of sla ik de handen in elkaar met de klant zelf. Bij ons kan men zowel terecht voor de aanleg als voor professionele hulp bij zelfbouw. Dat laatste onder de vlag van DOEHETZELF-tuinluxe.”

Vertel je ons eens wat meer over de bedrijfsfilosofie en de troeven van Sfeeralux? Kim de Ruijter: “Wij hebben van nature een hart voor de natuur en zijn dus ook sterk begaan met de mens, want de mens kan immers niet zonder de natuur. Maar we willen uiteraard ook wel mooie resultaten neerzetten vanuit ons gevoel, en tonen daarbij onze grote passie voor het metier.”

Diverse ecologische toepassingen

Verticaal groen zit in de lift. Zo zorg je voor extra aankleding en verruim je de beschikbare oppervlakte. Sfeeralux is sinds jaar en dag de geknipte partner. “

Maar daarnaast bieden we ook extensieve groendaken aan, alsook duurzame biozwembaden: chloorvrij, verwarmd en voorzien van een afdekking, hetzij vloeibaar, hetzij met lamellen.Deze biozwembaden plaatst Sfeeralux ook regelmatig in opdracht van tuinaannemers. “Maar wij zorgen dan voor het lassen van de folie en de plaatsing van de technieken. De ruwbouw en afwerking verzorgen zij dan eigenhandig.”

Sfeeralux, voor biozwembaden, groengevels en groendaken
Leuk om de beleving van buiten door te trekken naar binnen © www.sfeeralux.be

Groene gevel als visitekaartje

Voor wat de zelfbouw bij groengevels aangaat, mag het concept van het mini-accent, schilderij-formaat zeg maar, best eens in de schijnwerpers worden geplaatst. Leuk om zo gevels nog meer te maken tot een visitekaartje, en dan met een groene uitstraling.

“Gaan we naar grotere afmetingen, dan wordt de gevel steeds voorzien van een sensorgestuurd watergeefsysteem en dat vergt wel wat knowhow. Niet zozeer voor doe-het-zelvers dus.” De zelfbouwpakketten zijn er voor de mensen met groene vingers en niet per se omwille van budgetvriendelijke redenen. “Want plug&play modules, waarbij manueel watergeven perfect mogelijk is, zijn qua prijszetting (per m2 ) even prijzig en soms zelfs duurder dan een systeem op maat dat wel steeds voorzien is van een sensorgestuurde regeling.”

Gepersonaliseerde aanpak

Kim is er met Sfeeralux op ingesteld om je te begeleiden van a tot z. Van de beslissing tot de oplevering, je geniet alle ruggensteun. Het contact is persoonlijk en gemoedelijk, en dat schept vertrouwen en een positieve vibe.

Tip: bezoek zeker eens de social media. Op Facebook en Instagram vind je regelmatig postjes met interessante content. Soms is er een give away en de getoonde realisaties verrassen je steeds. “Je moet beslist eens de online configuratie op DOEHETZELFtuinluxe uitproberen. Zo stel je op speelse wijze een eigen project samen. Dat kan resulteren in een vrijblijvende offerte of we steken daarna gewoon al eens even de koppen bij elkaar!”

Sfeeralux, voor biozwembaden, groengevels en groendaken
© www.sfeeralux.be

Knappe referenties

Aan knappe referenties ontbreekt het niet bij Sfeeralux en DOEHETZELF-tuinluxe. Zo is er de recent gerealiseerde groengevel in de Muntstraat (Libertad). Noteer ook de aanleg van een groengevel voor de Zavo-school te Zaventem (google maps/streetview Groenstraat Zaventem). Check ook eens de groengevel van de vakantiewoning ‘Tussen Hemel en Maas’ in Stokkem (google maps/streetview Burgemeester Prevotlaan). Kim de Ruijter mag er prat op gaan dat hij cliënteel heeft van Jabbeke en Maldegem tot Eindhoven en Maastricht.

Sfeeralux in een notendop

Bij Sfeeralux draagt men service hoog in het vaandel. Het is een kleine onderneming en dat heeft alle voordelen: persoonlijke aanpak en één aanspreekpunt. Kim de Ruijter tekent voor een duurzaam concept en creëert ecologische luxe voor woning, tuin en bedrijfsruimte. Studie, verkoop, plaatsing en nazorg zijn in één hand. Actief in heel Vlaanderen, alsook het zuidelijke deel van Nederland. Zowel voor particulier en B2B als voor horeca en overheid. Kim is 7 op 7 telefonisch bereikbaar van 08h00 tot 21h00, dus ook buiten de kantooruren. “Op zaterdag en zondag ontvang ik op afspraak klanten in onze demotuin. Of ik ga op bezoek voor een verkennend gesprek bij wie tijdens de week geen tijd heeft.”

Sfeeralux
Buskruitweg 1, B-3950 Bocholt
www.sfeeralux.be[email protected]
www.facebook.com/sfeeralux
M: +32 (0) 488 48 37 35

Sfeeralux, voor biozwembaden, groengevels en groendaken
© www.sfeeralux.be