Potentilla Fruticosa ‘Lemon Meringue’ wint goud op Florall

Potentilla Fruticosa ‘Lemon Meringue’ heeft goud gewonnen op de najaarsbeurs Florall. Het zilver ging naar de nieuwe Echevaria Zahnii – Belicacactus, het brons naar het concept Hilleborus – Christmas Carol.

 


Potentilla Fruticosa ‘Lemon Meringue’ heeft lichtgele dubbele bloemen die doen denken aan een roos. ‘Lemon Meringue’ bloeit de hele zomer op een nette plant die een ronde, compacte bal vormt en weinig snoei nodig heeft. Het is een Canadese nieuwigheid die geïntroduceerd wordt door Willy De Nolf uit Waregem.

 

Echeveria Zahnii – Belgicactus is een lichtblauwe Echeveria rozet met witte strepen en accenten in het blad. In najaar en voorjaar krijgt de plant een lichtroze kleur bij. Bladeren hebben grillige vorm en zijn onregelmatig van vorm. De plant wordt geïntroduceerd door Belgicactus uit Westerlo.

 

echeveria

 

Concept Helleborus – Christmas Carol

De Helleborus ‘Christmas Carol’ bloeit voor de kerst dus ideaal als geschenk voor de feestdagen . DS Plant uit Zwevezele wilt de Helleborus een meerwaarde geven door een potcover die de Helleborus een extra feestelijk cachet geef