Nederlandse tuin van het jaar 2015

De vakjury van Branchevereniging VHG heeft een eigentijdse landschapstuin / natuurtuin in Dalen gekozen tot ‘Tuin van het Jaar 2015’. Deze tuin is aangelegd door Reuvers Buro voor Groene Ruimtes in Aalden. De publieksprijs gaat naar de architectonische moderne tuin van de familie Teeuwsen in Aalten, gemaakt door Hoveniersbedrijf Esselink in De Heurne.

De ‘Tuin van het Jaar’ verkiezing is een hovenierscompetitie voor de best aangelegde tuin van branchevereniging VHG.


Natuurtuin

De jury spreekt bij de winnende tuin van Reuvers Buro voor Groene Ruimtes over “een tuin die ruimte, rust, vrijheid en levenslust ademt. Een weelderige wilde weide geeft een magisch gevoel. Hovenier en klant hebben samen een tuin bedacht die tegen relatief lage kosten is aangelegd en met zorgvuldig beheer ieder jaar mooier wordt. De tuin is onderhoudsvriendelijk met veel ruimte voor verwildering. Opvallende elementen zijn een zithoek op een heuvel en een prachtige natuurlijke zwemvijver. Het geheel is duurzaam en ecologisch opgezet met veel aandacht voor biodiversiteit en loopt naadloos over in het Drentse landschap. De tuin is het hele jaar door mooi en verandert per week.”

Publieksprijs

Via Facebook heeft de architectonische moderne tuin in Aalten van Hoveniersbedrijf Esselink de meeste stemmen van het publiek gekregen. De vakjury noemt deze tuin “modern en strak. Huis en tuin zijn goed op elkaar afgestemd. Mooie onderdelen zijn de spiegelvijver en het ritme van de hagen met de weelderige border erachter. De beplanting is afwisselend en goed op elkaar afgestemd waarbij de meerstammige bomen goed zijn gekozen. De tuin straalt perfectie en vakmanschap uit.”

Aalten