ECOstyle / Gratis Maxi-Insectenhotel

Nog tot 15 april 2015 krijgt u als gemeentebestuur een gratis Maxi-Insectenhotel bij aankoop van een Ultra-Insectenhotel. Het twee meter hoge en kant-en-klare afgewerkte Ultra-Insectenhotel trekt bijen en andere nuttige insecten aan. In de zomer vinden ze er een nest- en rustplaats en in de koude maanden een geschikt winterkwartier. De populatie wilde bijen en metselbijen komt opnieuw in balans met onder meer de plaatsing van insectenhotels. Het Ultra-Insectenhotel is mooi te plaatsen langs toeristische fiets- en wandelwegen, in parken of op scholen.

De stad Vilvoorde is de eerste gemeente die het Ultra-Insectenhotel plaatste. Het vond zijn ultieme plek in het bijna acht hectare grote park Rolleveld in de wijk Far-West. ‘Het vroegere recreatiesportpark is nu omgevormd tot natuurpark. We hebben inheemse beplanting geplant en banken vervangen door natuurlijke exemplaren. Er is zeker ruimte om te spelen en te wandelen. Maar het is toch vooral de natuur die primeert’, zegt Pascal Verryken, coördinator van de groendienst. De groendienst plaatste het Insectenhotel nog voor de komst van het voorjaar. Ook Dendermonde heeft zo’n Ultra-Insectenhotel geplaatst.


Ontdek het Ultra-Insectenhotel op de Dag van de Openbare Ruimte,  op 4 en 5 februari in Brussels Expo

 ECOstyle Professional

ECOstyle Professional line is gespecialiseerd in het aanbieden van kwalitatieve oplossingen voor de openbare groensector, land –en tuinbouw en tuinaannemers. Van duurzame, ecologische bestrijdingsmiddelen tot organische meststoffen met toevoeging van micro-organismen, kortom een uniek, innovatief aanbod, dat u als professional zeker dient te ontdekken.

Ontdek in de nieuwe brochure ‘Openbaar Groen’ het aanbod van ECOstyle Plant Professional voor een optimaal duurzaam beheer. De brochure wordt voorgesteld op de Dag van de Openbare Ruimte op 4 en 5 februari in Brussels Expo.