Bloemwilg

Itea in herfstkleur

Itea virginica ‘Henry’s Garnet’
Voorgesteld door René Coonen
Boomkwekerij Coonen


Boomkwekerij Coonen uit Baarlo (Limburg) heeft deze prachtige sierheester al een aantal jaren in het assortiment. Het is eigenlijk een plant met twee gezichten. Tijdens de bloei in mei-juni verschijnen de witte bloemen in overhangende trossen, heerlijk geurend. Ze komen mooi uit tussen het frisgroene blad. In het najaar is deze Itea voor de tweede maal een blikvanger. In de vroege herfst kleurt het blad naar prachtige dieprode herfsttinten. Het blad blijft zeer lang aan de twijgen hangen.

Itea virginica ‘Henry’s Garnet’ is geschikt voor iedere grondsoort en staat het liefst in de zon of halfschaduw. De plant wordt ongeveer een meter hoog. Het is een mooie contrastplant binnen een border van vaste planten, of als solitairplant in combinatie met een lage bodembedekker. Na de bloei terugsnoeien, knip hierbij circa 1/5 deel van de takken eruit. De bloemwilg is goed winterhard.

Boomkwekerij Coonen is gespecialiseerd in het kweken van sierheesters voor handelaren, tuincentra en boomkwekerijen. Het assortiment bestaat uit ruim 700 verschillende soorten sierheesters in 2, 3 en 5 liter containers. Het uitgangsmateriaal wordt voor 85 % zelf geproduceerd. Samen met zijn broers (Rob en Richard) heeft René Coonen het door zijn vader 50 jaar geleden opgerichte bedrijf voortgezet en uitgebreid tot een toonaangevende kwekerij met een breed assortiment.